Viorel Cârstea, responsabil zonal Curtea de Argeş al Financiar Urban: „Primarii se plâng de lipsa banilor pentru neplata facturilor către operatorul de salubritate!”

Chestionat care sunt motivele invocate de edilii-şefi pentru neplata facturilor restante, responsabilul zonal Viorel Cârstea ne-a spus că aceştia se plâng în primul rând de lipsa banilor: „Dumnealor plătesc din încasări. Practic, serviciul de salubritate se plăteşte din taxa pe care o încasează la nivel de UAT. Probabil le merg mai greu încasările. Dar ştiţi cum e: dacă eşti mai motivat, faci treaba! Eu zic că noi asigurăm servicii de calitate. E normal să mai existe şi beneficiari nemulţumiţi, ne încurcă şi pe noi infrastructura, nu putem intra pe toate străzile sau uliţele, drumurile nu sunt toate pietruite etc.”.

Întrebat despre situaţii concrete, şi cum ştiam că primarul comunei Brăduleţ, Florin Iordache, a reclamat situaţii în care operatorul Financiar Urban nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale şi nu a ridicat gunoiul, Viorel Cârstea a precizat: „Situaţii de genul se întâlnesc nu numai la Brăduleţ, ci şi în alte localităţi din zona în care ne desfăşurăm activitatea. Dacă tot aţi pomenit de Brăduleţ, în perioada de iarnă, fiind configuraţia terenului mai de zonă de munte, este mai greu accesibil. Şi zăpezile ţin mai mult, avem parte şi de îngheţ şi nu prea găsim înţelegere cu dl primar. Noi încercăm să ne facem, totuşi, treaba.

Acum nu ne poate condamna că, dacă nu putem să ajungem la unii clienţi… eu merg pe premisa că plăteşti cât arunci. Deci, dacă acel cetăţean nu predă gunoi, ar trebui să nu-i ia bani! Eu aşa găsesc motivaţia. Dacă dl primar vrea să facem prestaţia până la ultimul cetăţean, ar trebui să facă infrastructura adaptată la sistemul de colectare.

Nu înţeleg de ce domnia sa întreţine astfel de conflicte, când ar putea, simplu, să rezolve situaţia creată. E vorba la Blocul 55, dacă nu greşesc, mai greu accesibil… Dumnealor au făcut o rampă de colectare mai sus, maşina nu are acces şi intră foarte greu. Am încercat să găsim o soluţie alături de cei de la ADI Servsal, care gestionează problema şi, din păcate, nici la momentul actual nu suntem într-o situaţie prea bună. Dar asta este!…”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply