🚙 Tradiția începută în 2019, când Raliul Argeșului a revenit în Campionatul Național de Raliuri, continuă și în 2024, cu o nouă ediție a celui mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș. Competiția atât de îndrăgită de fanii din Pitești, Câmpulung sau Curtea de Argeș este programată în perioada 9-11 mai.

𝐑𝐚𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐠𝐞ş𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐀𝐓𝐄𝐍𝐀 – 𝐏𝐨𝐰𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐛𝐲 𝐂𝐢𝐭𝐫𝐨𝐞̈𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜ă 𝐧𝐨𝐮𝐭ăţ𝐢 ş𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥ţ𝐢 𝐤𝐢𝐥𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢 𝐜𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐚ţ𝐢!

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024. Competiția se va desfășura pe durata a două zile de concurs, cu un total de peste 430 de kilometri, dintre care 137 cronometrați, cu probe speciale pe Transfăgărășan, lângă Câmpulung și în Pitești.

Evenimentul are parte de schimbări de format și de program, cu noutăți din punct de vedere al probelor speciale, cât și al sesiunii oficiale de teste. Startul va fi dat, în acest an, direct de pe Transfăgărășan, echipajele urmând a porni de la Conacul Ursului pe probele de pe cel mai cunoscut drum din România.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 începe miercuri, 8 mai, cu recunoașterile probelor speciale, care se încheie joi după-amiază. Ziua de joi aduce primele schimbări importante în programul raliului, cu shakedown-ul care se va desfășura, în premieră, în apropiere de localitatea Albota, în intervalul orar 14:00-18:00. La doar 10 kilometri de centrul municipiului Pitești, sesiunea de teste va fi o noutate atât pentru echipaje, cât și pentru fanii care vor lua primul contact cu mașinile în regim de concurs.

Tot joi este programat și, probabil, cel mai îndrăgit moment al raliului: startul festiv, care va debuta la ora 19:30 în Piața Primăriei din Pitești. Toate echipajele vor fi prezentate publicului, urmând apoi a defila în centrul municipiului, în aplauzele fanilor care își vor putea face fotografii cu mașinile de concurs sau vor primi autografe de la piloți și copiloți.

Startul de vineri aduce o altă noutate: mașinile de concurs și echipajele vor fi transportate din Pitești la Conacul Ursului, de unde vor porni într-o serie de patru probe, o adevărată zi de competiție. După parcurgerea deja clasicelor speciale „Transfăgărășan” (14,45 km) și „Barajul Vidraru” (23,50 km), concurenții se vor deplasa în zona Câmpulung pentru proba „Godeni” (10,69 kilometri), ca mai apoi să parcurgă o variantă de traseu nouă a superspecialei din Pitești, amplasată tot în apropiere de Stadion. Ziua se încheie după 50 de kilometri de probă specială cu o vizită în parcul de service din Pitești, unde echipele tehnice pot fi urmărite în acțiune pe durata celor 45 de minute permise pentru reparații și setări.

Pentru a doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, echipajele vor înfrunta Transfăgărășanul pentru a doua oară, dar abia după ce vor parcurge speciala „Berevoești” (10,69 km). Mai apoi acțiunea se mută pe cele două probe în urcare între Barajul Vidraru și Conacul Ursului, „Lacul Vidraru” (23,50 km) și „Piscul Negru” (14,45 km), urmate de o vizită de 30 de minute în parcul de service din zona montană. Competiția se încheie cu parcurgerea celor două speciale în coborâre, „Transfăgărășan 2” (14,45 km) și „Barajul Vidraru 2” (23,50 km), care va conta și drept Power Stage, probă care oferă puncte suplimentare celor mai rapide echipaje.

Documentele oficiale ale Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 sunt disponibile pe website-ul www.raliulargesului.ro:

● Regulament Particular.
● Plan Orar.
● Hartă Generală.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Eurial Pitești – dealer oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România. Parteneri: Eurial Pitești, Repsol Lubricants România prin Valtec Premium Lubricants, NewBlue by NDC, MSS, Argeș Mall. Parteneri media: Kiss FM, RallyMax.ro și Autorally.ro.

𝗥𝗮𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗿𝗴𝗲ş𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗔𝗧𝗘𝗡𝗔 – 𝗣𝗼𝘄𝗲𝗿𝗲𝗱 𝗯𝘆 𝗖𝗶𝘁𝗿𝗼𝗲̈𝗻 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘂𝗻 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁 𝘀𝘂𝗯 𝗲𝗴𝗶𝗱𝗮 𝗙𝗲𝗱𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗔𝘂𝘁𝗼𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘀𝗺 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃, 𝘀𝘂𝘀ţ𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲ţ𝗲𝗮𝗻 𝗔𝗿𝗴𝗲ş, 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗶𝗺ă𝗿𝗶𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗶𝘁𝗲ş𝘁𝗶 ş𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗔𝗧𝗘𝗡𝗔, 𝗰𝗲𝗹 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗮𝗻ţ 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮, 𝗱𝗲ţ𝗶𝗻𝘂𝘁 𝗱𝗲 G𝗿𝘂𝗽𝘂𝗹 𝗙𝗶𝗹𝗱𝗮𝘀.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.