Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea agenției ITIA care gestionează cazurile de dopaj din tenis, anunță Gazeta Sporturilor. Constănțeanca a fost suspendată pentru două încălcări ale regulilor: la o probă antidoping din 2022 a fost depistată cu Roxadustat, o substanță interzisă, iar în 2023 au fost găsite nereguli în pașaportul său sportiv.

Decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de Roxadustat găsită în proba pozitivă, potrivit documentului oficial.

Suspendarea Simonei Halep expiră în octombrie 2026, pentru că a fost scăzută perioada în care ea a fost deja suspendată provizoriu.

Vă amintim că Simona Halep a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis a venit la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.