În ideea de a le insufla copiilor, cât mai de timpuriu, plăcerea și conștientizarea importanței de a face sport, la inițiativa Federației Române de Baschet, prin președintele Carmen Tocală, administrația primarului Cristian Gentea și-a propus amenajarea Creșei nr. 11 Negru Vodă cu mini-teren de baschet pentru copilașii antepreșcolari!

„Proiectul a fost deja implementat cu succes la Sibiu și Arad, iar noi ne dorim să fim primul municipiu din regiunea sudică în care, în creșe și în grădinițe, se face sport, ca parte a educației pentru sănătate!”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Antrenori și jucători ai echipelor locale, din cadrul cluburilor sportive din municipiul Pitești, vor instrui și asista personalul la ore, în cadrul programului de lucru al creșei. De asemenea, vor fi predate exerciții și jocuri pe categorii de vârstă.

Carmen Tocală, președinte FRB, este convinsă că Piteștiul este cel mai potrivit oraș pentru acest tip de educație spre performanță sportivă, pentru că ”are echipă de Liga 1, are infrastructură de joc excepțională – Pitești Arena, are viitor!”

Casa Corpului Didactic Argeș va oferi credite pentru educatorii și învățătorii care aleg să predea baschet în creșe. Ei vor fi astfel stimulați de către federația de specialitate și de Ministerul Educației!

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și administratorul public Lucrețiu Tudor au fost alături de părinți și educatori la demonstrațiile de exercițiu și joc făcute în incita creșei-pilot, chiar de Ziua Internațională a Copilului!

Este important să oferim viitorilor școlari, de la cele mai mici vârste, șansa unei creșteri sănătoase și armonioase, prin sport și educație de calitate!

Material realizat de către S.C. ALECO MEDIA PRESS S.R.L., editor al site-ului www.politikia.ro, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar: 21240002.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.