𝐀𝐍𝐒𝐕𝐒𝐀 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐚ț𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐨𝐜𝐚𝐧ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐨𝐯𝐢𝐧𝐞

Astăzi, la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc.

La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA și dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic și vegetal din cadrul Biroul Național de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc.

Întâlnirea de astăzi a reprezentat finalul vizitei pe care delegația marocană a realizat-o în România în perioada 9-11 mai 2023. De-a lungul celor 3 zile s-au discutat și alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea și trasabilitatea șeptelului ovin din România, vizita fermelor de carantină și procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanții marocani au fost interesați și de sistemele informatice privind genetica la ovine și de organizațiile profesionale din domeniul ovin.

Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piață de export pentru crescătorii de oi din România.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply