Având în vedere mai multe informații publicate în spațiul mass-media, cu privire la starea sănătății Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, face următoarele precizări:

În după-amiaza zilei de 2 Iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

Urmare acestui incident, ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din capitală.

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate, în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Înaltpreasfinția Sa mulțumește cu recunoștință cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș, pentru profesionalism și ajutor, precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor pentru rugăciuni și susținere.

Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază!

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.