Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul l-a primit astăzi la reședința sa din Curtea de Argeș, într-o vizită particulară, pe Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Justin Welby, care a venit însoțit de o delegație din care a făcut parte și ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit la Bucureşti, E.S. Andrew Noble LVO.

În prima parte a vizitei, Grația Sa a fost întâmpinat la Noua Catedrală Arhiepiscopală unde a rămas profund impresionat de frumoasa primire făcută de Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș.

Delegația însoțită de chiriarhul eparhiei a vizitat locul destinat mormintelor regale aducându-se cu această ocazie un profund omagiu Regelui Mihai și membrilor familiei sale care își odihnesc somnul de veci în această frumoasă catedrală.

Vizita a continuat la Vechea Catedrală Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab, unde oaspeții au rămas impresionați de arhitectura bisericii, Necropolă Regală și Voievodală. În acest loc, Grația Sa, dr. Justin Welby, a primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic o icoană din argint cu chipul Maicii Domnului.

După acest moment, ierarhul argeșean a condus delegația către Paraclisul și Muzeul Arhiepiscopal, iar în final distinșii oaspeți au admirat vechea bisericuță de lemn aflată în curtea mănăstirii argeșene.

Vizita s-a încheiat în Palatul Arhiepiscopal construit de regale Carol I, unde înaltul oaspete a admirat Sala Manole și camerele regale, toate fiind recent restaurate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Arhiepiscopul de Canterbury este cel mai important episcop al Angliei și liderul mondial al Bisericii Anglicane. Reședința sa se află la Catedrala din Canterbury, care este cea mai veche catedrală din Anglia. În ultimul deceniu, primatul Bisericii Anglicane a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei şi ale Familiei Regale Britanice, precum comemorarea Ducelui de Edinburg, în martie 2022 şi Funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. Arhiepiscopul de Canterbury este cel care va conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, la Abaţia Westminster, în ziua de 6 mai 2023.

Din România, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va întâlni cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Foto: Cristian Gheorghe.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.