Cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos, Sfântul Apostol Ștefan este primul model de jertfă creștină pentru toți, fiind sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun.

De origine iudeu, Sfântul Apostol şi Arhidiacon Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi de către Sfinţii Apostoli din Ierusalim. Aceștia predicau cuvântul Evangheliei, botezau și ajutau la desfășurarea cultului, slujind în cadrul slujbelor religioase și asigurând buna orânduială la mesele comune.

Bun cunoscător al Vechiului Testament, precum şi al învăţăturilor lui Iisus Hristos, Arhidiaconul Ștefan a fost judecat de Sinedriu pentru blasfemie la adresa lui Moise şi a lui Dumnezeu. El i-a înfruntat pe judecători și a fost condamnat, pentru credința sa, la moarte mucenicească, prin uciderea cu pietre.

Aproximativ 515.000 de români îşi celebrează onomastica de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan, numele său, de origine greacă, însemnând „purtător de coroană”.

La mulți ani tuturor sărbătoriților zilei: Ștefan, Ștefana, Ștefania!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.