Scurt pe doi: „Bă’, băieţi, subţiri mai sunteţi!” – Moisescu a fost radiat din PNL pentru neplata cotizaţiei!?!…

Editorial de Cristian BOBI

În peste 20 de ani de jurnalism, am crezut că le-am văzut pe toate. De la consilieri locali care anunţau înainte de şedinţe de legislativ că ei trag un pui de somn, rezemaţi de sobă, iarna, iar preşedinţii de şedinţă să consemneze ce doresc în dreptul aleşilor locali amintiţi, în ceea ce priveşte proiectele de hotărâre – ori contra, ori abţineri -, şi până la alţi ameţiţi plătiţi din banii publici, care susţineau sus şi tare că Senatul şi Camera Deputaţilor, Parlamentul – in genere, nu contează: „Noi facem legile, nu ne interesează ce vrea şi face Bucureştiul!”.

Însă ceea ce se întâmplă în ultimul timp la PNL Curtea de Argeş este de Dosarele X, Zona Crepusculară sau de Triunghiul Bermudelor. Mult-lăudatul om politic şi strateg Cosmin Petrescu, liderul liberalilor din Curtea de Argeş, a primit mână liberă să-şi primenească echipa. Şi o primeneşte de se alege praful de ea, definitiv şi irevocabil! Rând pe rând, fruntaşi cu vechi state în partid şi organizaţie sunt eliminaţi su traşi pe linie moartă pentru tot felul de motive puerile. Şi ne referim aici la oameni cu experienţă în campanii electorale purtate la baionetă cu inamicul tradiţional, PSD, lideri care – de bine, de rău – au făcut din PNL Curtea de Argeş a doua forţă politică în legislativul municipal.

Nu are rost să amintim cum fostul preşedinte al filialei, Cristian Mitrofan, a fost „ajutat” să părăsească partidul. Pe radarul epurărilor au intrat alţi doi consilieri locali, decanul de vârstă Doru Georgescu şi prof. Marius Octavian Moisescu. Cum celor doi nu prea le poţi pune căluş în gură şi au votat mereu în spiritul legii, nemarşând la „jocul de gleznă” practicat de liderul Cosmin Petrescu, cel care deja se crede un geniu politic al judeţului, în aceste zile a venit rândul prof. Moisescu să fie pus la „stâlpul caznelor”. Dacă am face haz de necaz, nu ar avea ce să-i taie, pentru că profesorul Moisescu nu le mai poate oferi mândreţea de scalp! Deh, avantajul călăreţului!…

Iar acuzaţia că omul nu şi-a plătit cotizaţia la partid e subţire rău, chiar străvezie!… Săptămâna trecută, la ultimul BPL al PNL Curtea de Argeş, i-a fost adusă la cunoştinţă. În această seară, pe „fast forward”, speţa a fost pus în discuţie în cadrul BPJ al PNL Argeş, cel care a votat pentru radierea din scripte a consilierului municipal liberal Marius Octavian Moisescu! Atenţie: nu vorbim despre orice terchea-berchea pescuit de pe stradă şi paraşutat în formaţiunea Brătienilor, ci despre un om care este membru al Partidului Naţional Liberal din secolul şi mileniul trecut, mai precis din 7 ianuarie 1990. Adică de vreo 33 de ani, mai mulţi decât au adunat într-o viaţă o parte dintre cei care au votat în această seară pentru radierea profesorului Moisescu din rândurile PNL…

Să ne înţelegem: astăzi, politica o fac cei cu bani! Dacă nu ai Bani, Pile, Cunoştinţe şi Relaţii, sau nu te recomandă FAMILIA, stai acasă! Doar vocea şi talentul nu te mai ajută! E simplu ca bună ziua! Sabotarea din interior şi eliminarea membrilor cu potenţial este o practică ce s-a perpetuat în timp la PNL Argeş, indiferent de cine s-a perindat la conducerea filialei judeţene. Este binecunoscut exemplul Virgil Baciu în acest sens. Niciunul dintre şefuleţii în cauză nu şi-a dorit prin preajmă colaboratori care în timp să-i contracandideze, oameni cu forţă materială şi cu priză la public. În schimb, „Curtea Miracolelor” liderilor a fost, este şi va fi populată cu linguşitori, atârnători şi YES-mani, precum şi cu fetiţe vesele, foarte docile.

Asistăm la încă un exemplu clar de dat cu stângu’-n dreptu’ şi de căzut cu mufarina-n colb, iar dacă strategia câştigătoare la PNL Curtea de Argeş este aceea să-ţi elimini membrii de vază, cu notorietate şi, de ce nu, hai s-o spunem pe-a dreaptă, cu ca$caval, atunci „Cosmine, Cosmine, toată viaţa-ţi merge bine/ Duci o viaţă de boier, la cel mai înalt nivel!”. Atenţie, însă: „Valoarea omului nu e dată de numărul celor care îl urmăresc pe reţelele de socializare”. A spus-o Dalai Lama, nu o spunem noi, nişte oameni de presă care am fumat la momentul potrivit toate mărcile de tutun existente pe piaţă! Între timp, adversarii voştri politici din Curtea de Argeş fac flick flack-uri de bucurie, iar voi puteţi să vă „felicitaţi” pentru harakiri-ul care v-a mai scos din buzunare, în seara asta, câteva sute bune de voturi! Parol!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply