Astăzi, 31 mai 2024, la Consiliul Județean Argeș a avut loc festivitatea de premiere a echipelor de juniori ale clubului FC Argeș și a celor două grupe de fotbal feminin. Alături de micii fotbaliști și părinții lor au fost prezenți antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, dar și fotbaliști legendari ai clubului FC Argeș. Acțiunea face parte din proiectul sportiv „Susținerea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor”, cofinanțat de Consiliul Județean Argeș, al cărui beneficiar este clubul FC Argeș.

În cadrul evenimentului, FC Argeș U10 și FC Argeș U12 au prezentat trofeele câștigate la turneele din ultima săptămână. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea și City-Managerul Piteștiului, Lucrețiu Tudor. La eveniment a fost prezent și Dani Coman, noul președinte al clubului FC Argeș, care a oferit conducerii Consiliului Județean Argeș și Primăriei Pitești trofee și mingi de fotbal personalizate cu semnăturile marilor glorii ale FC Argeș.

„Noi, cei de la Consiliul Județean, am căutat de fiecare dată să fim alături de sportul argeșean. Întâlnirea noastră de astăzi are la bază finanțarea pe care Consiliul Județean a oferit-o și în acest an Centrului de Copii și Juniori al FC Argeș. Știți bine că în fiecare an am încercat să fim alături, alocând finanțări în baza unor proiecte depuse pe Legea nr. 350/2005, respectiv Legea sportului nr. 69/2000, și cu siguranță aportul nostru, așa cum a crescut de la an la an în ultimii trei ani de mandat, va crește în perioada ce va veni. Ne bucurăm de prezența în sală a acestor copii minunați, a părinților lor, dar și de prezența fostelor glorii ale FC Argeș – Mihai Zmfir, Andrei Speriatu, Cristian Gheorghe, Doru Toma, Marin Radu 2, Nicolae Radu 3, Mihai Ianovschi, Vasile Stan – oameni care reprezintă și vor reprezenta mereu exemple de bună practică în activitatea celor mici” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Privesc cu nostalgie spre trecut, când marile glorii ale echipei FC Argeș ne-au făcut să fim mândri că suntem argeșeni, prin momentele excepționale, momente care au ridicat Piteștiul. Străzile erau pline de oameni care se bucurau după fiecare victorie. Îmi doresc să retrăim acele momente minunate, iar gândirea noastră se îndreaptă și se va îndrepta în mandatul următor către ceea ce înseamnă sportul juvenil. Am discutat și cu domnul primar Gentea și vrem să punem la cale în viitor o idee prin care noi, Consiliul Județean, să finanțăm și să sprijinim activitatea juvenilă a fotbalului din Pitești și din județul Argeș. Obligația noastră este să gândim către viitor, cu speranța că acești copii minunați vor aduce într-o zi din nou glorie orașului Pitești și județului Argeș. Astăzi este un gest mic, poate la fel ca toate gesturile făcute în această perioadă, dar sperăm ca în mandatul următor să trecem la o nouă etapă. Împreună putem reuși, împreună putem să ajungem acolo unde ne propunem și am speranța că venirea domnului Dani Coman în funcția de președinte este momentul acela al resetării și al speranței că vom fi iarăși ce am fost și chiar mai mult decât atât. Dumnezeu să ne ajute pe toți!” – Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

„Consiliul Județean susține în fiecare an Centrul de Copii și Juniori. Este adevărat și veți vedea că în viitorul apropiat implicarea Consiliului Județean Argeș va crește spectaculos pentru activitatea sportivă juvenilă. Sunt convins că având grijă de acești copii, cu ajutorul și al părinților, bineînțeles, viitorul sună bine. Vă mulțumesc tuturor și aveți încredere că în ceea ce privește implicarea Primăriei Pitești și a Consiliului Local Pitești, aceasta va fi constantă. Legat de Centrul de Copii și Juniori și noi am aplicat pe un proiect și avem la dispoziție o sumă consistentă de bani pentru sezonul următor” – Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

„La Primăria Pitești lucrăm foarte serios la proiectul Noului Stadion Nicolae Dobrin și vom avea nu numai un stadion de fotbal, ci un întreg complex sportiv, iar pentru cei mici, în cadrul acestui complex sportiv, va face parte și viitoarea academie de juniori a clubului. Să fim optimiști, să avem puțin mai multă răbdare decât am avut în ultimii ani și să creștem acest club pe niște piloni serioși, care la final să ne permită să rămânem mulți ani pe această treaptă superioară a fotbalului românesc” – Lucrețiu Tudor, City Manager Primăria Pitești.

„Nu este un drum ușor, dar noi încercăm să punem prima cărămidă. Împreună trebuie să readucem Piteștiul, atât la nivelul Centrului de Copii și Juniori, cât și la nivelul primei echipe, acolo unde a fost cândva. Nu va fi ușor, dar am mare încredere în oamenii care sunt lângă mine. Sunt fericit că am revenit după 19 ani la Pitești și am încredere că vom obține performanțe majore!” – Dani Coman, președinte FC Argeș.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.