Reprezentantul administraţiei publice din comuna Moşoaia ne dezvăluia la finalul anului trecut că alimentarea cu apă s-a rezolvat la nivelul întregii comune. „Aveam o zonă importantă, pe str. Parcului, care duce din satul Moşoaia până în Bătrâni, fără reţea de alimentare cu apă. Sunt 7-8 case, o zonă în plină expansiune, plus o biserică monument istoric, cu hramul Sf. Cuvioasă Parascheva. Am reuşit în 2021 să extindem reţeaua pe o lungime de 700 metri, să ajutăm şi cetăţenii care vor să-şi construiască acolo case, dar şi biserica.

În ceea ce priveşte canalizarea, avem la ora actuală doar în prima parte a comunei, până la pădure – Smeura, Hinţeşti şi Dealul Viilor. Celelalte sate nu au, însă am finalizat SF-ul pentru Moşoaia şi Lăzăreşti. Valoarea este foarte mare, de peste 4 milioane euro, iar din fonduri proprii nu avem cum realiza această investiţie. Sperăm ca odată cu deschiderea PNRR-ului să putem accesa fonduri în acest sens. Mai avem un SF în lucru pe cealată zonă, Ciocănăi-Bătrâni şi o parte din Lăzăreşti, şi aşteptăm să fie gata şi acela pentru a fi depus”, a spus vicele Frîntură.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.