VIDEO – Bogdan Velcescu, coordonator AUR Argeş: „Banii pentru finanţare vin de la românii noştri plecaţi în vest!”

Prezent de curând în studioul POLITIKIA.ro, coordonatorul AUR Argeş, Bogdan Velcescu, nu a ocolit răspunsul la întrebarea colegului nostru Edi Vasile referitoare la cum se face finanţarea formaţiunii pe care o reprezintă. Astfel, am consemnat următoarele:

„Banii de finanţare vin de la noi, toţi. Sau, cum am spus în glumă într-o altă emisiune, de la ruşii noştri din vest, adică de la românii plecaţi în Diaspora! Să nu uităm nicio clipă că avem peste 6.000.000 de români plecaţi din ţară, care se simt oarecum marginalizaţi de tot ce înseamnă identitate naţională. Ei acolo nu au rădăcini stabile. Au rezonat foarte mult cu mesajul nostru şi au început să trimită, de-a lungul timpului, câte 10 euro, 20 de euro, 50 de euro, 1.000 de lire sterline… fiecare cum a simţit şi cum s-a descurcat!

De ce au simţit să facă asta? Noi nu folosim banii de la bugetul de stat. Noi nu avem racordată conducta de resurse către finanţarea publică, pe care statul ne-o acordă. Noi ne-am propus să schimbăm metoda asta de lucru, şi în primul rând modul nostru de funcţionare, astfel încât să nu există posibilitatea să fim arătaţi vreodată cu degetul. Să nu se spună că, pe de o parte luăm cotizaţii de la membrii (apropo, AUR are cea mai mare cotizaţie dintre partidele din România, şi anume 50 de lei/lunar!), şi folosim şi finanţarea publică!

Am preferat să ne finanţăm intern, şi să avem mai mulţi oameni care să ne aducă câte puţin, decât diverşi milionari care să pună presiune şi să decidă ce anume şi încotro se îndreaptă partidul, sau ce decide formaţiunea. Atât de simplu a fost din punct de vedere ideologic! Pe partea de practică, nu vă imaginaţi că a fost uşor… Oamenii în România sunt foarte sceptici la tot ce înseamnă partide, ideea de politică. De altfel, unii dintre cei la care ne-am gândit că nu ar fi avut vreo problemă să dea bani pentru AUR, ne-au refuzat destul de vehement”, a spus coordonatorul judeţean Bogdan Velcescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply