În ședința din data de 28 iulie a Consiliului Județean Argeș, derulată atât în format fizic, cât și online, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâri care au vizat drumurile județene care au primit finanțare pe Programul Național „Anghel Saligny” (PNDL III), dar și alte drumuri pentru care vor fi căutate noi surse de finanțare, precum și proiecte de hotărâri care vizează investițiile pe fonduri europene.

„Ceea ce aprobăm noi aici, cele mai multe, sunt drumuri care sunt pe diverse axe de finanțare. Vorbim despre PNL II și Anghel Saligny. Nu vrem să pierdem termene pentru că ne dorim să le ducem la bun sfârșit. Gândirea noastră este să vizăm și localitățile aflate la limita județului, pentru că ne dorim să creem drumuri care pot fi alternativă la cele naționale și care sunt deja foarte aglomerate.

Având în vedere situația dificilă de la nivel național, vă dau asigurări că avem asigurate 100% până acum cofinanțările, după ce am apelat la acea linie de credit deschisă, pe care am utilizat-o exclusiv pentru proiectele pe fonduri europene. Vorbim, până acum, de aproximativ 9 milioane de lei.

Vă dau o veste tristă, însă: foarte probabil că vom fi obligați să mai încercăm o nouă linie de credit pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor pe care ni le propunem cu toții, în Consiliul Județean. Noi avem un grad de îndatorare care ne permite să accesăm o nouă linie de credit. Puteți face o analiză, la nivelul celorlate județe considerate mari, veți vedea că noi stăm foarte bine. Prin urmare, voi apela din nou la bunăvoința dvs., pentru o nouă linie de credit, inclusiv a celor care la momentul respectiv au votat împotriva primului împrumut, probabil neînțelegând problemele perioadei pe care o traversăm, probleme care acum s-au acutizat.

Eu sper ca județul Argeș să fie capabil să rezolve toate problemele pentru proiectele pe care le derulăm noi. Cât privește cofinanțarea celorlalte localități, aici discuția poate deveni una foarte complicată”, a explicat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Astfel, consilieri județeni au votat aprobarea temei de proiectare pentru modernizare a următoarelor drumuri finanțate prin „Anghel Saligny”:

 • DJ 703G Şuici (DJ 703H)-Ianculeşti-lim. jud. Vâlcea, km 14+000 – Km 16+921, lungime = 2,921 km, comuna Șuici.
 • DJ 731B, sate Sămara și Metofu, km 1+603 – km 3+728, lungime = 2,125 km, comuna Poiana Lacului.
 • DJ 703H Sălătrucu-Vâlcea, km 25+151- km 29+863, lungime = 4,712 km.
 • DJ 703B Morărești-Uda, km 16+200 – km 17+753, în comuna Uda, lungime = 1,553 km.
 • DJ 679C Izvoru-Mozăceni, km 12+489 – 21+688, lungime = 9,199 km.
 • DJ 732C Bughea de Jos-Malu-Godeni, km 7+165 – km 8+695, lungime = 1,53 km.
 • DJ 739 Bârzești (DN 73D)-Negrești-Zgripcești-Beleți, km 0+474 – km 2+300, lungime = 1,826 km, în comuna Vulturești.
 • DJ 703 I Merișani (DN 7C – km 12+450)-Mușătești-Brăduleț-Brădet-Lac Vidraru (DN 7C – km 64+400), km 53+580 – Km 61+055, lungime = 7,475 km.
 • Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ 679)-Costești (DN 65A) km 48+975 – 59+287, l = 10,312 km la Lunca Corbului și Costești – a fost aprobat Devizul general actualizat și al indicatorilor tehnico-economici, faza execuție lucrări.

Tot în ședința amintită au fost aprobate valoarea actualizată a cofinanțării și Devizul General actualizat și al indicatorilor tehnico-economici pentru Pod pe DJ 703H Curtea de Argeş (DN 7C)-Valea Danului-Cepari, km 0+597, lungime = 152 m, în comuna Valea Danului – finanțat prin PNDL II.

În ședința din 28 iulie a fost adoptat și Proiectul tehnic și detalii de execuție pentru investiția de CONSERVARE ȘI CONSOLIDARE A CETĂȚII POENARI.

Alte două proiecte au vizat modificarea Devizului General revizuit, Bugetului proiectului revizuit și sursele de finanțare revizuite pentru RESTAURAREA ȘI CONSOLIDAREA MUZEULUI JUDEȚEAN ARGEȘ și pentru RESTAURAREA GALERIEI DE ARTĂ RUDOLF SCHWEITZER-CUMPĂNA.

A fost adoptată și o rectificare de buget, principala modificare fiind transferul fondurilor necesare funcționării DGASPC Argeș. De asemenea, s-a aprobat și înființarea serviciilor sociale de tip locuințe protejate, înființarea serviciului social de tip Centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități și realizarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Drăgolești, precum și înființarea serviciului social de tip Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități, toate investiții DGASPC Argeș.

Tot atunci a fost validat rezultatul examenului pentru ocuparea funcției de medic șef – Secția Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești – examen câștigat de dr. Mărtoiu Robert.

De asemenea, consilierii județeni a votat aprobarea temei de proiectare pentru modernizarea mai multor drumuri pentru care trebuie identificate surse de finanțare:

 • DJ 679A Bârla (DJ 679)-Căldăraru, km 0+000 – km 12+835, lungime = 12,835 km.
 • DJ 704D Prislop (DN 7)-Lupueni (DJ 703E), km 0+000 – km 2+358, lungime = 2,358 km în comunele Bascov și Băbana.
 • DJ 704G Cicănești-Șuici (DJ 703H), km 9+532 – km 13+435, lungime = 3,903 km.
 • DJ 703E Pitești (DN 7)-Băbana-Cocu, km 1+800 – km 19+765, lungime = 17,965 km.

Pentru investiția de la Sala de vestiare personal și circuit separare transport lenjerie de la Spitalul de Recuperare Brǎdet, s-a aprobat devizul general și indicatorii tehnico-economici, documentațiile tehnico-economice aferente fazelor de proiectare pentru construcție.

A fost aprobat și devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici actualizați aferenți documentației tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate – actualizat, precum și a Devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a documentației tehnico-economice – faza Proiect Tehnic de Execuție pentru instalarea rezervorului de stocare apă din sursă proprie la Spitalul Județean Argeș.

A fost aprobată și introducerea produsului turistic „Argeș turist card”, care poate fi achizionat online și va permite turiștilor vizitarea obiectivelor turistice aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș la trarife promoționale.

„Argeș turist card” va fi electronic și va putea fi cumpărat de către turiști de pe o platformă on-line. Va putea fi utilizat pe parcursul întregii săptămâni, cu o valabilitate de 48 de ore, intrarea la obiectivele turistice făcându-se o singură dată.

Prețul promoțional pentru utilizatorii biletului turistic va avea o reducere de 30% față de prețul total (31 lei pentru bilet adulți, 13 lei pentru bilet copii, elevi, studenți, persoane cu dizabilități, pensionari).

Având în vedere că unele obiective sunt închise publicului, făcând subiectul unor lucrări de reabilitare și consolidare, pentru început Argeș Turist card va putea fi folosit pentru accesul la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Județean Argeș cu următoarele: Expoziția Sportului Argeşean; Galeria Naţională de Artă Naivă; Expoziţia Flori de mină; Castrul Roman Jidova (Câmpulung); Expoziția memorială „Dinu Lipatti” (Casa Memorială „Dinu Lipatti”). Pe măsură ce lucrările la celelalte obiective vor fi finalizate, acestea vor intra în pachetul turistic.

De asemenea, a fost aprobat Studiul de oportunitate în vederea stabilirii modalității de delegare a serviciului de transport public județean.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.