Astăzi, 2 mai 2023, Primăria Municipiului Pitești, prin SPEP, inaugurează obiectivul de investiții „Amenajare loc de joacă pentru copii, Parcul Lunca Argeșului – etapa II – zona șah”.

Contractul de execuție a lucrărilor, în valoare de 2.438.301,66 lei fără TVA, a fost derulat de către constructorul DFS Center Grup și a fost finalizat în trei luni de la demarare.

Lucrările, desfășurate pe o suprafață de aproximativ 1.142 mp, în interiorul parcului, au constat în dotarea cu echipamente noi pentru locul de joacă, amplasate în funcție de vârsta pentru care au fost prevăzute.

De asemenea, perimetrul destinat copiilor a fost acoperit cu o suprafață antitraumă turnată, compactă, uniformă, plană, fără întreruperi, într-o cromatică bogată, un panou informativ fiind montat pentru a oferi utilizatorilor detaliile necesare cu privire la echipamentele de joacă și la modul corect de utilizare a acestora.

Echipamentele montate în zona de activități includ un complex de joacă tip 1, un leagăn tip 1, un complex de joacă tip 2, o trambulină, un leagăn tip 3, un ansamblu de cățărare, echipament pe arc elicoidal tip 1, echipament pe arc elicoidal tip 2, un carusel tip 1, un carusel tip 2, un carusel tip 3 și un panou cu instrucțiuni.

Complexul de joacă este compus din 6 turnuri, 33 de acoperișuri și 7 tobogane și este destinat unui număr de maximum 342 utilizatori simultan, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Noul loc de joacă pentru copii este cel mai mare astfel de amplasament, la acest moment, din Argeș, fiind conceput astfel încât, pe lângă distracție și dezvoltarea abilităților fizice, să stimuleze coordonarea și lucrul în echipă.

Compartimentul Comunicare – Primăria Municipiului Pitești

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.