Chestionat de colegul nostru Badim Uţii dacă românii ar trebui să fie panicaţi de un nou val de CIVID-19, conf. dr. Adrian Tase a răspuns astfel: „Nu trebuie să fim pasivi, indiferenţi la o astfel de posibilitate, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Avem specialişti foarte buni, inclusiv la vârful Ministerului Sănătăţii, care pot să ia deciziile care se impun.

Deocamdată ştim că o pandemie vine o dată la un secol. Şi regula aceasta s-a respectat de vreo patru secole încoace… Pandemia COVID este destul de jos acum, sperăm că nu mai are semnificaţie pandemică. Infecţiile izolate trebuie tratate cu atenţie, iar din experienţa din ultimii trei ani, cu vaccin sau cu trecerea prin boală, am reuşit ca populaţia noastră să fie imunizată. În acest fel, pericolul de a face forme grave, cu intubaţie sau decese, este mult mai redus.

Sigur că există focare, şi acest lucru s-a întâmplat totdeauna. Dar de la un focar care poate cuprinde zeci, sute, poate chiar câteva mii de persoane, până la o pandemie care să cuprindă miliarde, cât are planeta noastră, este cale lungă. Noi sperăm că acest focar de care aţi amintit în China se va autolimita, aşa cum se întâmplă în 99% din cazuri. Deocamdată să fim liniştiţi şi să lăsăm autorităţile chineze să îşi facă treaba!”.

Rubricile și știrile de sănătate sunt susținute de CATENA – Farmacia Inimii.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.