„Acestea nu sunt caracteristice pentru infarctul miocardic acut, însă trebuie să ţinem seama că acesta poate îmbrăca şi forme mai atipice. Acestea trebuie tratate cu atenţie, pentru ca să nu ascundă un infarct veritabil.

Anumite categorii de pacienţi mai în vârstă, diabetici, pot avea forme de infarct chiar nedureroase sau cu forme de infarct atipice, cum ar fi aceste înţepături la inimă. Trebuie să fim extrem de vigilenţi pentru a nu rata un infarct, care – în cazul în care nu este tratat – devine o cale liberă către deces.

Există însă şi înţepături la inimă care apar la persoane tinere, la femei, adolescenţi ş.a.m.d. Acestea pot apărea în cazul unei surescitări, a stresului, la studenţi în sesiune, la femei – în perioade hormonale mai delicate. Trebuie să ţinem seama că aceste înţepături la inimă pot apărea şi fără nicio semnificaţie clinică, dar şi cu consecinţe dramatice. Ele trebuie triate, iar cardiologul trebuie să facă această diferenţă!”, a spus conf. dr. Adrian Tase.

Rubricile și știrile de sănătate sunt susținute de CATENA – Farmacia Inimii.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.