Consiliul Județean Argeș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor încheia un parteneriat în vederea implementării în comun a proiectului „Elaborarea Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Drum Expres A1-Pitești-Mioveni”, ce va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Scopul acestuia este acela de a elabora documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean.

Conform dispozițiilor legale, se pot încheia protocoale de colaborare între CNAIR și unitățile administrative teritoriale pentru derularea acestor proceduri. Consiliul Județean Argeș, asumându-și această oportunitate, a demarat, în luna august 2022, printr-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor, intenția de a începe și a finaliza procedura privind studiul de fezabilitate al acestui obiectiv.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș, de săptămâna viitoare, va fi supusă aprobării hotărârea de mandatare a domnului președinte Ion Mînzînă în vederea semnării protocolului de colaborare.

În baza protocolului de colaborare, compartimentele de specialitate ale Consiliului Județean Argeș și CNAIR vor întocmi documentațiile necesare și vor scoate la licitație acest studiu.

Această decizie a fost luată după ce licitația organizată de CNAIR nu și-a produs efectele, contractul dintre CNAIR și firma câștigătoare fiind reziliat pe cale amiabilă.

Drumul Expres Pitești-Mioveni, extrem de important pentru județul Argeș, va face legătura dintre Autostrada A1 București-Pitești, Uzina Dacia de la Mioveni şi zecile de firme furnizori și parteneri din industria auto. Drumul, în lungime de 10 kilometri, va asigura o legătură foarte rapidă între București şi platforma industrială de la Mioveni.

Proiectul „Drumul Expres Pitești-Mioveni” va fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021-2027.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.