VIDEO: Dotări noi pentru SALVAMONT ARGEȘ

Parcul auto al Salvamont Argeș, serviciu public finanțat de Consiliul Județean Argeș, a fost îmbunătățit cu o autoutilitară nou-nouță. Este vorba despre un SUV Ford Raptor, extrem de puternic, care va permite transportul de materiale și salvatori montani cât mai aproape de zonele unde sunt necesare intervențiile în Masivul Făgăraș.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a predat, din partea Consiliului Județean, cheile pentru noua autoutilitară, directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu și lui Cristian Toma, șef Serviciu Salvamont Argeș.

„Așa cum am promis, iată că am reușit să îmbunătățim tehnica de intervenție și la Salvamont Argeș, un serviciu la care Consiliul Județean ține foarte mult, mai ales că au avut rezultate excepționale la multe intervenții extrem de dificile. A venit momentul să îi răsplătim pe salvatorii montani prin achiziția acestei autoutilitare care va fi de mare ajutor în intervențiile viitoare, ținând cont de faptul că zona de intervenție a colegilor noștri de la Salvamont este una largă ca întindere și destul de dificilă.

Nu cred că investițiile Consiliului Județean în zona de Salvamont se vor opri aici. Aceasta este o investiție importantă, dacă vreți din punct de vedere financiar, dar vor urma și altele pentru că Serviciul Salvamont este unul foarte important pentru noi” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Autoturismul Ford a fost achiziționat în urma unei licitații, contra sumei de aproximativ 350.000 lei.

Achiziția autoturismului de teren nu reprezintă singura investiție importantă din acest an a Consiliului Județean Argeș pentru Salvamont Argeș. Au fost achiziționate și alte mijloace de intervenție, iar anul acesta va intra în reparații și consolidare și Baza Salvamont de la Cota 2000.

„Autoutilitara este un model Ford Raptor, cu motor de trei litri, 288 de cai putere, spațiu foarte mult pentru ceea ce avem noi nevoie, pentru transport, astfel că va fi esențial pentru ceea ce avem noi nevoie pe creasta Făgărașului, adică pentru a ajunge cât mai aproape cu cât mai mulți salvatori montani și cu cât mai multe materiale. Se simte susținerea puternică din ultimii ani a Consiliului Județean pentru Salvamont Argeș. Am reușit să obținem dotări foarte importante, așa cum sunt și UTV-urile din ultima perioadă și sunt convins că aceste investiții vor continua. Un exemplu este și faptul că baza noastră de la Cota 2000 va intra în reabilitare începând cu acest an. Vor fi efectuate lucrări de refacere a fațadei, de înlocuire a termosistemului cu altul mult mai eficient, dar și amenajări interioare” – Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply