VIDEO – Gelu Tofan, viceprimar municipiul Piteşti: „Eu consider că semaforizarea în oraş nu este un lucru rău!”

Nu există zi de la bunul Dumnezeu în care piteştenii să nu fie revoltaţi de ploaia de semafoare care a împânzit municipiul reşedinţă de judeţ. Asta în contradicţie cu reprezentanţii autorităţilor locale, care spun că traficul s-a îmbunătăţit. Edi Vasile l-a chestionat pe unul dintre viceprimarii Piteştiului asupra acestui aspect, iar Gelu Tofan a declarat următoarele:

„Cred că au apărut foarte mulţi cârcotaşi, care în ultima perioadă au profitat de nişte situaţii speciale: au fost foarte multe lucrări, sunt foarte multe avarii. Aceasta este realitatea! Chiar şi ieri am descoperit că sunt multe intervenţii de la Apă-Canal. Sunt naturale, se mai sparg nişte conducte, sunt întreruperi de curent care generează acest berbec – cum îi spun ei în tehnic. Pe str. Egalităţii se lucra şi era traficul îngreunat, dar eu consider, totuşi, că semaforizarea în oraş nu este un lucru rău!

Trebuie ţinut cont că fluxul de autovehicule în oraş s-a mărit considerabil în ultimul timp. Nu e nimeni de vină că toată lumea are una-două maşini şi folosim foarte mult trasportul privat în detrimentul celui în comun. Înainte de a se face această semaforizare în Piteşti, toţi pietonii foloseau chiar abuziv trecerile: puneau piciorul pe trecere, eşti obligat să opreşti să poată traversa! Acum este totul coordonat de un semafor: apasă butonul de la semafor, este un flux de pietoni care trece, apoi trec autovehiculele, este natural. Dar mai mult de atât nu avem ce să facem în acest moment!… Asta este infrastructura Piteştiului.

Încercăm să găsim soluţii. Chiar ieri am vorbit cu dl primar Gentea şi am întrebat de acel drum paralel cu calea ferată. Se ocupă domnia sa în mod personal şi sperăm să descongestionăm zona de nord prin crearea acelei artere secundare sau paralele cu Nicolae Bălcescu. Şi eu, venind la dvs. astăzi, am stat la barieră pe George Coşbuc, şi este o altă gândire pe care am avut-o eu de a găsi acolo o soluţie: ori de a ridica calea ferată, ori de a crea un pasaj. Totul trebuie gândit pentru viitor, pentru că vom avea investiţii pe Calea Depozitelor şi fluxul de autovehicule care va veni dinspre Mioveni, pe noul Drum Expres, va crea un ambuteiaj serios aici!”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply