Viceprimarul Gelu Tofan a făcut o scurtă trecere în revistă la POLITIKIA.ro a investiţiilor noi care sunt prinse în bugetul pe 2024 al municipiului Piteşti. Astfel, am aflat ca jumătate din bugetul pentru Dezvoltare este alocat capitolului Învăţământ, însă trebuie menţionate şi nu mai puţin de 11 locuri de joacă, acestea urmând să fie realizate de ADP.

„Avem o serie de propuneri care vor intra în dezbatere, iar cetăţenii le vor putea studia pe site-ul primăriei. Sunt propuneri făcute de noi pentru viitoarele investiţii din acest an. Sunt lucrări pe care trebuie să le continuăm, obligatoriu, nu mai fac referire la ele pentru că le-am prezentat şi anul trecut.

Vreau să mă refer acum la lucrările noi, în special. Pentru Învăţământ am alocat 277 milioane de lei, deci jumătate din bugetul de Dezvoltare. Sunt bani alocaţi în special renovărilor energetice, pentru 17 unităţi de învăţământ. Şi aici ne referim la cele mai importante colegii, licee, şcoli, grădiniţe şi creşe din Piteşti: Alexandru Odobescu, Maria Teiuleanu, Marin Preda, Tudor Arghezi, Constantin Brâncuşi, Ion Pillat, Liceul Tehnologic ASTRA, Ion Barbu, Castelul Magic, Liceul Tehnologic DACIA, creşele de pe str. Smeurei şi de pe str. Popa Şapcă, Tudor Muşatescu, Costin D. Neniţescu, LPS Viitorul, Şcoala Gimnazială Ion Minulescu, dar şi cele două creşe la care s-au început lucrările – una medie şi cealaltă mică, una la Albina, în Găvana şi cealaltă pe Bulevardul Eroilor, la Colegiul Economic Maria Teiuleanu. Cele două creşe vor fi terminate până la sfârşitul anului.

Tot legat de învăţământ, mai avem sume alocate pentru terenuri de sport, sintetice, multifuncţionale, la trei şcoli – Tudor Muşatescu, Nicolae Bălcescu şi Ion Minulescu.

Vreau să facem referire şi la lucrările care se vor face prin intermediul Administraţiei Domeniului Public, a ADP-ului. Sunt nu mai puţin de 11 locuri de joacă pe care le vom amenaja, moderne, pe Gheorghe Ionescu-Gion, Horia, Cloşca şi Crişan, Bulevardul Republicii, Fraţii Goleşti, Turceşti, Marta Rădulescu, str. Făgăraş, Exerciţiu, la Grădiniţa nr. 10, pe Aleea Petru Poni, în Parcul Ştrand, la Teatrul de Vară şi un skatepark parcours în Parcul Lunca Argeşului”, a spus viceprimarul Gelu Tofan.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.