VIDEO: Gheorghe Savu, primar comuna Ţiţeşti: „Acolo unde sunt salarii foarte mari, sunt instituţii sau primării cu organigrama ocupată 100%!”

„Cu siguranţă, în toate instituţiile mai sunt posturi care nu au fost ocupate şi – după cum se ştie – sunt blocate prin ordonanţa dată în acest an. Atenţie, însă: sunt instituţii sau primării care au nevoie de personal. Şi bănuiesc că acolo unde sunt salarii foarte mari, sunt instituţii sau primării cu organigrama ocupată 100%! Unde sunt salariile mai mici şi muncă mai multă, cu siguranţă nu sunt ocupate!

Şi noi ne confruntăm cu o situaţie ciudată. O mai mare tâmpenie nu am văzut în viaţa mea!… Am posturi în organigramă, unele sunt unice şi necesită neapărat angajare pe post. Am şi post de jurist şi resurse umane, le-am comasat şi am făcut o reorganizare la nivelul instituţiei pentru a face o economie la bugetul local.

În urma unei sesizări, ANFP-ul a venit în control şi a constatat că avem post de jurist în organigramă şi nu angajăm. Şi asta cu toate că am făcut un demers în acest sens, dar nu s-a prezentat nimeni la concurs… După care ni s-a trasat sarcină să angajăm! Nu am angajat, pentru că avem contract – prin hotărârea consiliului local – cu o casă de avocatură care ne reprezintă în orice litigiu.

Vă dau un exemplu concret: un funcţionar pe postul de jurist superior ne ducea la cel puţin 8.000 lei/lunar, cu toate taxele plătite la stat. Ori noi, acum, avem contract de 5.000 lei/lunar cu avocatul şi ne reprezintă la toate procesele pe care le avem în instanţă. Avem o economie destul de bună la bugetul local, iar acum vă întreb eu pe dvs. cum aţi caracteriza situaţia ce v-am adus-o la cunoştinţă?…”, a spus primarul comunei Ţiţeşti, Gheorghe Savu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply