În municipiul Curtea de Argeş se vor construi 30 de insule supraterane printr-un proiect care a obţinut finanţare prin PNRR. Mai multe amănunte ne-a oferit, în cele ce urmează, Gheorghe Greavu, şeful Biroului Investiţii din cadrul Primăriei Municipale:

„La jumătatea lunii aprilie a anului 2023 a fost deschisă axa de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate operaţionale prin PNRR de management al deşeurilor, sub-Axa de construire a insulelor ecologice. Prima etapă a fost derulată în anul 2022, acum este a doua etapă, noi am aplicat în urma iniţiativei dlui primar Constantin Panţurescu şi în baza HCL din 31 mai 2023 în care s-a aprobat participarea la acest program.

Finanţarea este de 2.460.000 de lei, echivalentul a aproape 500.000 de euro. Aceste insule vor fi montate în toate cartierele oraşului, în zonele de blocuri. Vor fi 30 de insule ecologice care colectează separat deşeurile menajere pe 5 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă, biodegradabil şi rezidual. Vor fi supraterane, autonome din punct de vedere energetic, cu alimentare solară, cu baterii, tehnologie de ultimă oră.

Deocamdată a fost anunţată doar selecţia proiectelor câştigătoare, urmând ca achiziţia să se desfăşoare de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Toate achiziţiile se fac centralizat de minister, în baza codului de asociere cu UAT-urile. Mai mult ca sigur, în prima parte a anului 2024 vor fi aduse şi la Curtea de Argeş!”.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.