VIDEO: Olimpiada judeţeană de meşteşuguri tradiţionale

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat în data de 19 mai, la Pitești, la deschiderea fazei județene a Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Tradiționale, găzduită de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș și Palatul Copiilor, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș.

„Olimpiada de meșteșuguri, găzduită astăzi de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, este dovada vie că în Argeș tradițiile nu au pierit ci, dimpotrivă, iată că meșterii experimentați pe care Argeșul i-a dat găsesc în continuare resurse pe care să le școlească în așa fel încât tradițiile cu care ne mândrim să nu piară” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliu Județean Argeș.

„Copiii care participă la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Tradiționale au vârste cuprinse între 6 și 18 ani și vin din toate satele județului. Ei au dobândit cunoștințe despre meșteșugurile tradiționale în secțiile Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Este onorant pentru noi că unul dintre evaluatorii acestei olimpiade este Viorica Olivotto, declarată anul trecut Tezaur Uman Viu de către Ministerul Culturii” – Elena Iagăr, manager Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș.

Conform regulamentului aprobat de Ministerul Educației, doar doi elevi vor merge la faza națională, care va avea loc în perioada 19-23 iulie la Muzeul ASTRA din Sibiu.

Un număr de 55 de copii din mai multe localități din Argeș s-au înscris la acest concurs, la secțiunile: Artă decorativă, Confecționat podoabe, măști și păpuși, Olărit și Modelat ceramică, Prelucrare lemn, fier și os, Cusut, Brodat și Țesut, Încondeiat ouă, Pictură naivă și Pictură de icoane. Aceștia sunt pregătiți de Marilena Iosifaru (Corbeni), Marin Vasile (Coșești), Izabela Ion (Bughea de Jos, Mioarele și Poienarii de Muscel), Flory Buia (Bogați), Alexandrina Petrescu (Coșești) şi Nicoleta Uță (Coșești).

Toți participanții vor primi diplome și premii în acord cu nivelul lor de pregătire.

În comisia de evaluare se regăsește și Viorica Olivotto, Tezaur Uman Viu al Argeșului.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply