VIDEO: Primăria Municipiului Piteşti anunţă implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”

Municipiul Pitești, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Pitești”, care a urmărit modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Pitești, prin înlocuirea a 1.143 aparate de iluminat, ce aveau un consum ridicat de energie electrică, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED în vederea respectării reglementărilor în vigoare și prin implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, care permite reglarea fluxului luminos.

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Norvegia, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului pentru Energie în România”, Domeniu de interes: Eficiență energetică.

Valoarea totală a grantului aprobat a fost de 1.055.600 euro, acoperind 85% din costurile totale estimate ale proiectului, în valoare de 1.241.939 euro. Contribuția proprie a municipiului la acest proiect a fost de 186.339 euro, reprezentând 15% din valoarea contractului.

Proiectul a fost implementat în perioada februarie 2021-decembrie 2022.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply