VIDEO: Proiect de îmbunătățire a bazei materiale necesare creșterii performanței în robotică și IT

Un material de Vadim Uţii

Iubitorii de robotică şi IT au noi motive de bucurie. Astfel, Asociația de Inițiere în Robotică şi IT anunță că în perioada aprilie 2023-octombrie 2024 are în desfășurare un proiect de îmbunătățire a bazei materiale necesare creșterii performanței în domeniul roboticii și IT.

Proiectul este finanțat de S.N. NUCLEARELECTRICA S.A., iar suma în valoare de 93.380 lei va fi folosită pentru achiziționarea de mobilier, laptop-uri, televizoare, componente specifice construirii de roboți performanți, consumabile pentru aparatura deja existentă și, nu în ultimul rând, de echipament personalizat necesar pentru participarea la evenimentele viitoare.

Activitățile de robotică educațională au la bază principiile STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică), iar mijloacele materiale reprezintă un element definitoriu in dezvoltarea competenţelor de cooperare, comunicare, descoperirea diverselor aptitudini tehnice și nontehnice ale copiilor, având la bază ideea construcției unui ROBOT.

Sursa video: https://www.youtube.com/watch?v=NJHu3tYafN8.
Sursa foto: https://blog.robofun.ro/2020/12/09/robotica-pentru-copii-cum-imprietenesti-copiii-cu-stiinta-si-tehnologia/.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply