În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 28.02.2023 s-a dezbătut proiectul de hotărâre pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor școlare acordate elevilor de la cursurile cu frecvență din învățămantul preuniversitar de stat din municipiul Curtea de Argeș.

Beneficiari vor fi elevii din cadrul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”, Liceelor Tehnologice „Constantin Dobrescu”, „Ferdinand I”, „Regele Mihai I” şi Auto, Seminarulului Teologic Ortodox „Neagoe Vodă Basarab” şi Şcolilor Gimnaziale „Basarab I”, „Carol I”, „Mircea cel Bătrân” şi „Regina Maria”.

Cuantumul minim al burselor lunare este de: 500 lei – bursa de performanță, 200 lei – bursa de merit, 150 lei – bursa de studiu, 200 lei – bursa de ajutor social.

Consilierii liberali, prin vocea dlui Mădălin Marinescu, au propus în Comisia de buget-finanțe și acordarea burselor de excelență. Acestea se vor acorda la sfârșitul anului școlar 2022-2023, în funcție de numărul lor.

În ceea ce privește Educația, principiile liberale sunt foarte clare: susținem performanța și meritul în învățătură, combaterea abandonului școlar, creșterea calității actului didactic și accesul neîngrădit la educație!

Comunicare PNL Curtea de Argeş

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.