Stimați cetățeni,

Un alt contract de finanțare pentru orașul nostru a fost încheiat astăzi, având ca obiectiv: Construire de insule ecologice digitalizate supraterane, oraș Ștefănești, finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiect prin care orașul nostru va dispune de 8 insule ecologice supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care vor fi amplasate în zona Blocuri.

Valoarea proiectului este de 80.000 de euro fără TVA, având termen de implementare până la 31.12.2024.

Fiecare insulă ecologică va fi formată dintr-un ansamblu de 5 containere individuale digitalizate, unde se va depune separat gunoi biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Acestea dispun de un sistem de gestiune de date și acces, cu soft de înregistrare și monitorizare al utilizatorilor, precum de control al capacităţii și nivelului de încărcare.

Containerele supraterane de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului, deoarece acestea garantează eliminarea în mare proporție a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care platformele actuale îl au.

De asemenea, îndeamnă la o colectare separată oferind un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, cu containere în care vor putea fi aruncate separat deșeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul.

Astfel, orașul nostru va beneficia de un sistem modern, ecologic și digital pentru colectarea deșeurilor, având ca obiectiv dezvoltarea unui management eficient al deșeurilor.

Primar, Nicolae Velcea

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.