„Dialog” şi „compromis” au fost cheile în care s-a desfăşurat şedinţa cea mai importantă din acest an de la Curtea de Argeş. Vă spunem că am descoperit plăcut surprinşi reprezentanţi ai Executivului care au venit cu soluţii atunci când membrii legislativului intraseră în impas cu amendamentele şi propunerile supuse spre dezbatere.

De asemenea, o intervenţie de bun simţ a avut-o liderul USR Curtea de Argeş, Bogdănel Marina, cel care de această dată a venit cu temele făcute şi şi-a prezentat scurt, la obiect, amendamentul pe care l-a susţinut, propunând soluţii concrete de repartizare a sumelor excedentare pe obiective de investiţii.

Mai puţin convingătoare a fost prestaţia liberalilor din Consiliul Local, mai ales că amendamentul pe care l-au propus, pentru transferul din secţiunea de funcţionare a 300.000 de lei de la C.C.A. „George Topîrceanu”, nu a trecut. Prin dialog, negociere şi apoi consens, primarul Constantin Panţurescu a propus şi s-a găsit sursa de finanţare, din excedent, cu 150.000 de lei, pentru doleanţa consilierului local liberal Maria Dumitrache, şi anume „Studiu de fezabilitate privind posibilitatea realizării traversării albiilor pâraielor + pod Alexandru Lahovary în municipiul Curtea de Argeş”.

De remarcat că la şedinţa de astăzi au participat toţi cei 19 aleşi locali. Înaintea discuţiilor pe buget, Marius Deaconu (PSD) a anunţat că nu va participa la acel punct, deoarece soţia este director al unei grădinţe din municipiu. Liberalul Marius Octavian Moisescu i-a solicitat secretarului general Isabel Janina Zarioiu să îi nominalizeze pe ceilalţi membri ai consiliului local care nu pot vota proiectul de buget. Surprinzător sau nu pentru domnia sa, dna Zarioiu l-a indicat că, dacă ar vota, s-ar putea afla în conflict de interese, deoarece soţia sa este director adjunct la o unitate de învăţământ preuniversitar din municipiu şi, într-o situaţie deosebită, ar putea gira postul de conducător al unităţii, cu drept de semnătură şi toate obligaţiile acelei funcţii.

În aceste condiţii, după ce a solicitat ca dialogul să fie consemnat în procesul verbal al şedinţei, Marius Octavian Moisescu a părăsit sala alături de colegul Marius Deaconu şi au revenit după votul final asupra bugetului local 2023. De asemenea, o doleanţă a avut şi liberalul Doru Georgescu, şi anume aceea ca secretarul general Isabel Janina Zarioiu să îi nominalizeze pe ceilalţi colegi consilieri locali care, dacă ar fi votat bugetul, riscau să se afle în conflict de interese.

Cum dna Zarioiu nu a mai sesizat vreo anomalie, bugetul a fost votat în unanimitate de ceilalţi 17 consilieri municipali, după ce au primit lămuririle de rigoare şi după adoptarea sau modificarea amendamentelor propuse iniţial (ne referim aici la sursele de finanţare).

Vom reveni zilele următoare cu amănunte suplimentare!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.