Din luna aprilie a acestui an, spațiile și terenurile de sport exterioare ale școlilor de stat vor putea fi folosite după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare de către minori și cei ce urmează cursurile de liceu sau de școală postliceală.

Pentru piteșteni, vestea este una foarte bună, întrucât deficitul de spații unde tinerii noștri pot să facă sport este extrem de mare. În mod normal, nu ar trebui să existe cartier care să nu aibă măcar o elementară bază sportivă. Piteștiul, însă, a performat, mai degrabă, la retrocedarea bazelor sportive decât la realizarea lor.

Știu că există reticență din partea unor directori de școală care se tem că patrimoniul școlii va fi afectat. Le înțeleg îngrijorarea, de aceea, până la intrarea în vigoare a legii, municipalitatea trebuie să se asigure că toate terenurile de sport ale școlilor beneficiază de o minimă supraveghere.

Unele unități școlare deja beneficiază de pază sau de camere de luat vederi, dar acolo unde nu există niciuna, nici alta, trebuie asigurate în timp util. De asemenea, Poliția Comunitară va trebui să fie ceva mai prezentă în teren.

Ca sugestie, nu ar strica și panouri de informare, în care copiii să fie încurajați să se bucure de spațiul de joacă în mod responsabil.

Dacă municipalitatea PSD tot nu a reușit, în ultimele trei decenii, să asigure tinerilor alternative de timp liber, poate ar trebui să profităm de această lege și să facem, treptat, investiții în terenurile de sport ale școlilor. Multe sunt acoperite cu beton ciuruit de vreme și nepăsare. Suntem în 2023 și atât de departe de ceea ce ar trebui să fie o școală modernă!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.