Astăzi, 21.12.2022, la Inspectoratul Şcolar Județean Argeș a avut loc premierea câștigătorilor primei ediții a Proiectului Nou „Bursele Dr. Janson”.

Acest proiect, conceput de Fundația C.I.D. România, vine în sprijinul elevilor din mediul rural de pe raza județului Argeș ca o continuitate a proiectului „Program Burse Dr. Michael Janson”, implementat în anul 2019.

Povestea acestui proiect este legată, după cum se poate observa, de numele domnului doctor Michael Janson. Responsabila de proiect Florina Ișfan l-a prezentat pe acest om care și-a pus, prin profesia sa, întreaga viață în slujba umanității, relatând cum el a decis împreună cu soția sa, Varuni Roberts, spre sfârșitul vieții lor, să își împartă moștenirea mai multor organizații din Regatul Unit și S.U.A., cu scopul de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Printre aceste organizații s-a numărat și Fundația CID, cea care – prin specificul său – susține de mai bine de 30 de ani educația, starea de bine și dezvoltarea armonioasă a celor mici. Astfel, ajutorul primit din partea acestor binefăcători s-a materializat prin lansarea acestui concurs de burse care atrage tot mai mulți participanți de la an la an.

Prin colaborarea echipei desemnate de Fundația CID (Florina Ișfan și Marilena Bădoi) și a celei desemnate de IŞJ Argeș, formată din prof. Augustina Ene, prof. Alina Dumitrașcu, prof. Sebastian Florescu, prof. Lavinia-Elena Orășanu, prof. Loredana Sima-Drăcea și insp. general şcolar, prof. Dumitru Tudosoiu, prima ediție a Proiectului Nou s-a desfășurat conform etapelor stabilite în regulament, aceștia având bucuria de a-i premia chiar în prag de sărbători cu burse în valoare de 2.000 de lei/elev pe cei 10 câștigători de clasa a IX-a, după cum urmează:

  • Ilina Viviana Janin Maria – Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești.
  • Banu Teodora Maria – Liceul Tehnologic „Petre Ionescu-Muscel” Domnești.
  • Ștefănești Aida Valentina – Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești.
  • Sandu Mario Andrei – Liceul Tehnologic Vedea.
  • Olteanu Maria Cătălina – Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni.
  • Tudor Ștefania Roxana – Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni.
  • Nițu Ioan Adrian – Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești.
  • Coman Larisa Iuliana – Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Mozăceni.
  • Tudorcioiu Ioana Alexandra – Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești.
  • Drăghici Andrei Sebastian – Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești.

Această zi a stat sub semnul speranței, fiind marcată de emoții puternice atât din partea elevilor, cât și a profesorilor. Elevii au dat prin eseurile lor o panoramă a unui viitor care arată mult mai bine cu ei , întrucât au demonstrat determinare, inteligență, sensibilitate, candoare și frumusețe! Echipa Proiectului Nou a purtat discuții cu câștigătorii despre pasiunile, aspirațiile și dorințele lor, descoperind înclinații deosebite ale acestora în domeniile artelor, sportului și IT-ului.

Visurile lor pot fi realitate de mâine! Iar în această direcție, dl inspector general Dumitru Tudosoiu a ținut să le transmită elevilor încurajările sale și să promită tot sprijinul domniei sale pentru astfel de inițiative.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.