1. În 2010, când s-a luat decizia ca Pădurea Trivale să devină ARIE PROTEJATĂ, nu pădure parc, s-a avut în vedere și jaful care a avut loc în pădurea piteștenilor. De la 900 de hectare s-a ajuns la 300 de hectare!
2. Retrocedări dubioase, transferuri scandaloase, pentru toate acestea administrația locală și-a dat tot concursul și a oferit toate condițiile necesare. A fost suficient să stea cu mâinile în sân.
3. Timp de 30 de ani, administrația PSD în cadrul căreia actualul primar a deținut patru mandate de consilier local nu a mișcat un singur deget pentru ca Pădurea Trivale să fie apărată de vreun statut anume. Dacă dorea pădure parc, de ce nu au făcut-o în atâtea decenii?! 4. De ce brusc, după 13 ani de muncă intensă, cu doar 3-4 luni înainte să fie declarată arie protejată, administrația PSD a stopat această decizie? Poate pentru că statutul de arie protejată este singurul care apără pădurea de defrișări și construcții?…
5. În aria protejată, DA, se poate retroceda. Dar nu se poate tăia nici măcar un singur copac. Și nu se poate construi nici măcar un foișor. Proprietarii ar urma să primească pe post de redevență anuală doar câteva sute de lei de la stat, nici măcar de la primărie. În condițiile acestea, câți ar mai fi interesați să pună mâna pe terenuri în Pădurea Trivale? Nimeni nu ar mai dori o pădure în care să nu poată face absolut nimic în afară de a se plimba și respira aer curat.
6. Întrerupând procesul de declarare a Pădurii Trivale arie protejată, primarul PSD Cristian Gentea a continuat să ofere pe tavă pădurea samsarilor imobiliari. Anii ce vor urma, pădurea va rămâne ca și până acum: NEPROTEJATĂ, la discreția afaceriștilor care n-au decât un Dumnezeu, banul.
7. Pădurea parc pe care brusc și-o dorește administrația PSD nu apără pădurea de retrocedări! Așa cum am fost executați silit pe 110 miliarde de lei, așa se va putea pune sechestru asiguratoriu și pe pădurea Trivale. O dată intrată în proprietate privată, pe aceasta se va putea defrișa și se va putea construi.
8. Primarul PSD vrea în pădurea parc introducerea de utilități. Pentru ce? Pregătește cumva terenul pentru un viitor cartier de vile?
9. Care sunt șansele ca 13 consilieri locali, în frunte cu primarul PSD, să își schimbe brusc decizia sau, și mai jenant, să susțină că nu au știut ce au votat când au semnat, anterior, ca Pădurea Trivale să devină arie protejată? Statistic, niciuna!
10. Toate acestea ne îndreptățesc să spunem că și actuala administrație PSD se alătură celorlalte care au distrus pădurea noastră, a piteștenilor.
# pădureatrivalearieprotejată
# referendum
# pădureapiteștenilor
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.