Ionuţ Gheorghe, directorul general al CAS Argeş, a făcut câteva precizări interesante despre Legea risipei alimentare. Astfel, am aflat că alături de colegul Sorin Sorescu, directorul executiv al DSVSA Argeş, lucrează direct la una dintre părţile acestui act normativ deosebit de important.
Este de ajuns să amintim numai faptul că România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, în jur de 70 de kilograme de mâncare în fiecare an. Cifra plasează România la jumătatea clasamentului european al țărilor care trimit mâncarea la pubelă, după numărul de kilograme pe cap de locuitor.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale arată că 49% din risipa alimentară se realizează la nivelul gospodăriilor individuale ale populației; sectorul industriei alimentare generează 37% din risipă; alimentația publică – 5%, iar sectorul agricol – 2%.
Numărul românilor amenințați de sărăcie în noiembrie 2021 a fost 4,6 milioane, ceea ce înseamnă că un procent important din populație obține venituri sub pragul sărăciei, trăiește în gospodării cu intensitate scăzută a muncii și în condiții de severe privațiuni materiale.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.