În calitate de consilieri locali liberali, informam pe pagina PNL Pitești că am votat o serie de proiecte finanțate prin PNRR și le aduceam la cunoștința publicului.

S-a supărat primarul PSD pe noi: ne mustră că nu am scris că proiectele au fost inițiate de el. Îl informăm, pe această cale, că pe pagina PNL Pitești vorbim despre ceea ce facem noi, despre votul nostru, al consilierilor liberali. Domnul primar are suficiente pagini de partid și de presă prin care să se promoveze.

În al doilea rând, primarul acreditează o falsă ipoteză potrivit căreia proiectele i-ar aparține. Hai să lămurim puțin chestiunea! Vorbim despre PNRR, o sursă de finanțare extrem de importantă pentru toate administrațiile locale și județene. Aparatul Primăriei Pitești este cel care, în această perioadă, trebuie să studieze măsură cu măsură și să vadă pentru ce anume poate aplica. Acesta este rostul lui: să identifice oportunitățile, să scrie proiectele și să le depună. Nu putem face munca asta în locul lui, noi, consilierii locali.

Ce am făcut noi? Am informat în permanență cu privire la oportunități, am venit cu exemple de bune practici, mai pe românește, am încercat pe cât posibil să împingem de la spate căruța administrativă, pentru că se mișcă greu.

Alții aveau deja scrise proiectele când se deschideau axele de finanțare, iar noi scriem proiecte când ceilalți le inaugurează. În tot acest timp, grija primarului este de ce nu îl promovăm noi pe pagina partidului.

De aceea ziceam: nu știm dacă să râdem sau să plângem…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.