Dacă ne imaginăm o poveste de dragoste dintre un rus și o ucraineancă, o sarcină care ar fi debutat pe 24 februarie s-ar fi concretizat chiar astăzi prin nașterea unui copil. Ce s-a întâmplat de facto în ultimele 36 de săptămâni este, din păcate, la polul opus.

Mi-am pus pe desktop pictura lui Hartmann cu Poarta Kievului, ilustrată muzical de Mussorgski, un simbol al bunei vecinătăți tradiționale dintre cele două țări.

Cutremurul de ieri a avut magnitudinea de 5,3 grade Richter. Din fericire, fără victime. Cel din 1977 a avut magnitudinea de 7,4 grade Richter. Șocurile mici descarcă din energia negativă, sifonează încărcătură tectonică.

Sir William Osler, un mare medic britanic, spunea acum două secole că, pentru un om superactiv, un sindrom coronarian minor pe la apogeul carierei ar putea avea o conotație pozitivă, de resetare a priorităților. În zilele noastre, un astfel de sindrom coronarian minor se tratează cu restitutio ad integrum, adică pacientul este ca nou după tratament. Azi, butada doctorului londonez este mai actuală că oricând.

Marți este sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, protectorii împotriva războiului, care coincide cu încheierea războiului civil din Etiopia, țară majoritar creștin ortodoxă.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.