Astăzi, 1 septembrie 2022, contractele de construcție a două creșe tip, la Pitești, aprobate și finanțate prin fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, au fost semnate de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, și în prezența premierului Nicolae Ciucă.
Contractul în valoare de 11.886.810,72 lei aferent obiectivului de investiții Proiect tip „Construire creșă mică” va fi executat pe un teren cu suprafața de 5.400 mp, situat în cartierul Găvana II, în zona Complexului „Albina”. Cu o capacitate de 40 de locuri, construcția va avea regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.
Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă acces, grupuri sanitare, coridoare etc.
Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă, iar clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.
Imobilul pentru învățământ antepreșcolar este configurat după cum urmează:
- accesul grupelor pentru antepreșcolari se realizează la nivelul parterului, pe latura scurtă a terenului, prin nucleul administrativ;
- funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 4 dormitoare, 2 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și cu grupuri sanitare, grup sanitar persoane cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.
Terenul pe care va fi amplasată creșa medie, de 70 de locuri, este situat în Bulevardul Eroilor, în zona Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”. Obiectivul de investiții Proiect tip „Construire creșă medie” are o valoare de 16.640.271, 92 lei, construcția având regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.
Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă acces, grupuri sanitare, coridoare etc.
Terenul va fi, de asemenea, amenajat cu spații verzi și locuri de joacă, iar clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.
Pentru comunitatea piteșteană, concretizarea acestui proiect este foarte importantă, generându-se, astfel, un număr de 110 locuri noi pentru copiii preșcolari, în unități de învățământ public.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.