Conferința „De ce avem nevoie de egalitate de gen în politică” își propune să răspundă la aceste întrebări, aducând o temă, care pare atât de complicată și divizivă, mai aproape de oameni.

Femeile reprezintă 51,1% din populația României. La nivelul județului Argeș, procentul este chiar mai mare: 51,3%. În Parlament, doar 17% dintre parlamentari sunt femei. O reprezentare atât de redusă a femeilor la nivelul Legislativului înseamnă o calitate deficientă a democrației noastre. La nivelul Executivului actual: o singură femeie ministru. Este o imagine care demonstrează că interesele româncelor nu sunt adecvat reprezentate și nici promovate în procesul decizional.

Avem nevoie de mai multe femei în politică, avem nevoie de mai multe femei-decidenți. Pentru asta trebuie acționat: dăm startul acestei dezbateri naționale în Argeș.

Evenimentul de dezbateri, desfășurat în perioada 22-23 august 2022, la Curtea de Argeș, organizat de Societatea Liberală și de Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, va avea o abordare proaspătă asupra egalității de gen în politică, punând în centrul discuțiilor experiența femeilor într-un mediu atât de competitiv, precum cel politic. În acest exercițiu, participarea bărbaților este esențială. Obiectivul Conferinței este de a asigura o veritabilă egalitate de gen la nivelul participanților, dar și al lectorilor!

Conectează-te și tu online la conferința „De ce avem nevoie de egalitate de gen în politică” și află motivul pentru care noi toți ar trebui să ne dorim egalitate de gen în politică! Pune întrebări în chat – https://www.facebook.com/Egalitate-de-gen-%C3%AEn-politic%C4%83-109984458468175, iar lectorii/operatorii îți vor răspunde!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.