Mă bucur că președintele Marcel Ciolacu a spus lucrurilor pe nume! Să ne înțelegem: pentru PSD, electoral vorbind, ar fi fost cel mai bine să stea în opoziție și să lăsăm PNL și să lăsăm partidele de dreapta să își rupă gâtul definitiv. Din păcate, jaful și prostia celor care au fost puși în funcții de conducere de aceste partide ar fi nenorocit complet țara!

Am avut neșansa ca, pe lângă cele mai proaste guvernări din istorie, peste noi să vină și pandemia și acest conflict din Ucraina. Au uitat oare oamenii măsurile aberante din perioada pandemiei? Rata de mortalitate printre cele mai mari din Europa? Faptul că firmele au primit firimituri, ba unele nici măcar acel ajutor de doi lei nu l-au mai primit?

Foarte probabil, dacă am fi stat în expectativă, până acum deja aveam alegeri anticipate. Cu siguranță însă, PSD ar fi venit la guvernare într-o țară distrusă mai rău decât Ucraina după acest război interminabil. Firmele românești ar fi îngropate în datorii, mici producători și IMM-urile ar fi fost în faliment, în timp ce românii ar fi trecut printr-o criză mai gravă ca după cele Două Războaie Mondiale!

Numai datorită măsurilor luate de miniștrii PSD, situația este încă suportabilă. Dar nu va mai fi pentru mult timp! Dacă nu luăm măsuri rapide, drastice, este evident că această criză se va aprofunda dacă vom merge în acest ritm!

Prețurile la materialele de construcții, dar mai ales la combustibil și energie cresc în continuare fără limită, cu evidentă tendință speculativă, ceea ce generează un lanț de scumpiri care va deveni sufocant atât pentru firme, cât și pentru populație. Poate își mai aduce cineva aminte și ce promitea un anumit ministru în legătură cu aceste scumpiri!… Este evident că pentru a scăpa de speculă și pentru a limita aceste creșteri, trebuie PLAFONATE PREȚURILE LA CARBURANȚI!

Alimentele de bază s-au scumpit masiv, asta în timp ce guvernele de dreapta au exclus șansa ca fermierii autohtoni să beneficieze de stimulente și de sisteme de irigații – vitale pentru orice agricultură competitivă – prin PNRR!

Dacă PeeeSeeeDeee nu își asuma responsabiliatea intrării la guvernare, astăzi, domnilor de dreapta, v-ar fi alergat oamenii prin piețe! Să nu uitați asta niciodată! Mai ales că ați fi și meritat-o!

În acest context, nu înțelegem cum își mai permit cei care ar trebui să ne fie parteneri de guvernare să combată orice propunere vine din partea PSD. Nu vor IMPOZIT PROGRESIV? Să demonstreze că nu ar fi eficient. Și să demonstreze, dacă poate cineva, că în România funcționează astăzi COTA UNICĂ DE IMPOZITARE, cu atâtea derogări!

Toată ziua se vorbește despre pensiile și salariile nesimțite, dar când PSD propune impozitarea lor masivă – singura soluție constituțională realistă – ni se spune că sunt măsuri populare! Toată Europa a introdus taxe speciale pentru multinaționale.

Când PSD propune o taxă de solidaritate, absolut decentă, doar marilor companii, care de obicei plătesc impozit pe profit în țară cât un IMM autohton, nu este bine! De ce, domnilor liberali, care afirmați că susțineți libera inițiativă, nu este bine? Sutele de firme românești mici și mijlocii care reprezintă pilonul principal al contribuțiilor la PIB-ul țării nu trebuie susținute? Unde este corectitudinea pentru ei?

Prea mult discurs propagandistic, prea multă prefăcătorie! Românii s-au săturat de vorbe și trebuie să luăm rapid măsuri care și-au dovedit deja eficiența în alte state europene!

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.