Începând cu data de 20.06.2022 se pot depune cereri pentru tichete sociale pe suport electronic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”, conform O.U.G. 63/2022. Valoarea unui tichet este de 250 lei și se acordă o dată la două luni până în luna decembrie 2022.

𝐂𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 pentru a beneficia de drepturile mai sus amintite sunt:

  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care nu beneficiază de alocație de susținere a familiei sau ajutor social.
  • Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care nu beneficiază de alocație de susținere a famiei sau ajutor social.
  • Persoanele fără adăpost.

Documentele necesare sunt:

  • Cerere și declarație pe proprie răspundere – tip.
  • Actele de identitate – copie (buletine părinţi, buletine/certificate naştere copii şi certificat căsătorie) ale tuturor membrilor familiei.
  • Dovezi privind veniturile realizate: adeverinţă cu salariul net realizate din luna ianuarie 2022- mai 2022 (inclusiv bonuri de masă), cupoane şomaj, cupoane pensie pentru luna iunie 2022, inclusiv indemnizaţie pentru persoane cu handicap, alte documente privind veniturile realizate.
  • Adeverinţă eliberată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru membrii familiei care nu realizează venituri impozabile (adeverinţă de venit – Fisc Curtea de Argeş).

MENŢIUNE:

Celelalte categorii de beneficiari de tichete sociale pe suport electronic care nu au obligativitatea de a depune cerere la sediul Primăriei Corbi:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
c) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;
d) beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, în condițiile legii;

vor primi tichetele sociale sub formă de card, direct la domiciliu, prin Compania Națională Poșta Română S.A

Pentru orice informaţie, puteţi suna la nr. 0764.406.698 – Asistent social Stăncescu Cecilia.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.