În fiecare an, în Duminica Rusaliilor se sărbătorește Ziua comunei Hârsești, o sărbătoare la care participă toți locuitorii comunei, dar și cei din localitățile învecinate, atrași fiind de cele mai autentice tradiții populare.

Alături de comunitatea locală și de primarul Ionel Moloiu s-a aflat și președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă.

„Într-o localitate în care tradițiile noastre românești se păstrează atât de bine, dar și mai important sunt transmise și noilor generații, Ziua comunei nu putea fi decât de Rusalii, o sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși. Sunt alături de dumneavoastră, de primarul Ionel Moloiu, și vreau să vă asigur că vă vom susține în tot ceea ce veți face și vom fi aici ori de câte ori va fi nevoie. Vă urez sănătate, bucurie, să vă creșteți copiii în liniște, să ne întâlnim și anul viitor, și în următorii ani!” – Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeş.

Și în acest an, la Sărbătoarea Călușului – Rusaliile la Hârsești au încântat cu prestastațiile lor cetele de călușari din Popești, Lunca Corbului, Stolnici, Bârla și din comunele Colonești și Optași, județul Olt și, bineînțeles, din Hârsești.

În acest an se împlinesc 398 de ani de atestare documentară a localității. În cadrul evenimentului, primarul comunei a decernat și diplomele de longevitate și fidelitate în căsnicie.

Spectacolul folcloric de căluș, joc și muzică populară, a fost susținut de:

  • cetele de călușari din localitățile argeșene Popești, Lunca Corbului, Stolnici, Bârla și din comunele Colonești și Optași, județul Olt;
  • ansamblurile de dansuri populare ale așezămintelor culturale din: Mioveni, Stâlpeni, Boteni, Popești, Stolnici, Bârla, Corbu;
  • Ansamblul „Dorul”;
  • ceața de călușari și formația de dansuri populare „Doruri de câmpie” – Hârsești;
  • micii violoniști Antonia Enache, din comuna Stolnici și Iulian Ghiță, din comuna Bârla;
  • rapsodul popular Nae Dulescu, în recital la caval și fluier;
  • interpreți ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești;
  • solista de muzică populară Creola Stanciu;
  • recital Steliana Sima.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.