Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost astăzi pe șantierul Tronsonului 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești (Pitești-Curtea de Argeș), la Bascov-Budeasa. Ministrul a fost însoțit de către președintele executiv al PSD Argeș, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, de deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, precum și de Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Sorin Grindeanu a dorit să vadă cum decurg lucrările și a discutat la fața locului cu constructorii, cerându-le să respecte termenele prevăzute în contract. Lucrările la această secțiune, cu o lungime de 30,35 km, au început în data de 1 septembrie 2021. Valoarea contractului este de 1,710 miliarde de lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021).

Constructor: Astaldi (WEBUILD) SPA-ITALIA. Contract semnat în mai 2020. Proiectare: 12 luni. Execuție lucrări: 48 luni. Stadiu fizic: 9,20%. Termen contractual de finalizare: 2025.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.