PSD știe că asta este cea mai mare îngrijorare a românilor și tocmai de aceea a venit cu pachetul de măsuri SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA, care include soluții pentru combaterea creșterii prețurilor, în plus față de plafonarea facturilor la electricitate și gaze naturale:

1) Acordarea de vouchere pentru alimentele de bază.
2) Vouchere pentru elevii cu burse sociale.
3) Creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă.
4) Dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați.
5) Scutirea de taxe pe suma de 200 de lei acordată în plus de angajator la salariul minim.
6) Creșterea salariilor din agricultură, cu salariu minim brut de 3.000 de lei în acest sector.
7) Stabilirea unui salariu minim pentru muncitorii din agricultură, de 3.000 de lei brut.

Suntem conștienți că aceste măsuri nu rezolvă în întregime problema creșterii prețurilor și ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari.

Este însă important că PSD a reușit să găsească resurse, inclusiv din fonduri europene, pentru protejarea cetățenilor, în contextul în care economia e puternic afectată de război de sancțiunile împotriva Federației Ruse și de creșterea prețurilor la energie.

Din acest motiv, multe dintre aceste măsuri sunt țintite către cele mai vulnerabile categorii ale populației, către cei care resimt cel mai greu șocul creșterii prețurilor.

Trebuie să avem grijă și de echilibrele economice, pentru că un derapaj economic în acest context foarte dificil s-ar întoarce tot împotriva oamenilor.

Deputat PSD de Argeş, Nicolae Pavelescu

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.