Prezent în cadrul emisiunii eDIMINEAŢĂ, primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică, a vorbit despre captările de apă cu probleme din localitate. „Una dintre cele cu probleme este cea de la Limpedea. Este o captare de suprafaţă, şi atunci când s-a realizat proiectul, nu a fost destul de inspirat proiectantul în acest sens, pentru că trebuiau reamenajate puţurile vechi şi întreţinut ceea ce s-a făcut de către cetăţeni cu ani în urmă. Avem o problemă pe acel sector, în zona respectivă şi sperăm să remediem problema acelei captări. Acest lucru presupune studii, expertize, nu putem să lucrăm aşa cum ne dorim fiecare.

De asemenea, îmi doresc pentru zona Corbeni să reamenajăm şi captarea de la Turburea, sau cum ştiu cetăţenii, din zona Măţău. Avem o apă foarte bună, şi acolo e o captare din anii ’70 ai secolului trecut, însă conducta ce deserveşte cele trei sate trebuie înlocuită. Nu putem îmbunătăţi captarea dacă pe traseu conducta este deteriorată. Am început cu schimbarea conductei în zona Berindeşti, urmează tronsonul până la captare şi vom beneficia de apă foarte bună din punct de vedere calitativ!”, a spus Nicolae Dinică.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.