După cum v-am anunţat încă de ieri, Ministerul Dezvoltării a făcut publică intenţia de a suplimenta numărul creşelor din România cu încă 138. Pentru judeţul Argeş s-au rezervat 4 locuri destinate municipiilor, din care 2 pentru Piteşti şi restul pentru Câmpulung şi Curtea de Argeş. Faptul că numărul locurilor în creşele din Primul Oraş Regal al ţării este insuficient la ora actuală şi nu va acoperi necesarul nici cu aceea care se construieşte lângă sediul SPGC, nu mai este un secret decât poate doar pentru cei neinteresaţi de subiect. Am încercat să aflăm care este opţiunea conducerii administraţiei municipale, scop în care l-am contactat la scurt timp după apariţia anunţului Ministerului Dezvoltării pe primarul Constantin Panţurescu.

„Am aşteptat cu mare nerăbdare acest anunţ despre care aveam ceva informaţii. Şi nu oricum, stând cu braţele încrucişate!… Practic eram decişi să aplicăm pentru construcţia unei noi creşe. Ne-am orientat şi asupra terenului pe care vom amplasa noul obiectiv de investiţie. Acesta va fi în generoasa curte de la Şcoala Gimnazială nr. 6 (BASARAB I), unde există spaţiu excedentar, cu nişte terenuri de sport care trebuie şi ele puse la punct. Am început să lucrăm din timp la proiect şi la toate documentaţiile şi avizele aferente. La ora actuală suntem în fază finală şi, la modul practic, mai avem de făcut cadastrarea şi dezmembrarea suprafeţei pe care se va construi noua creşă. Nu excludem total posibilitatea să mai avem nevoie la final de unele avize ori de alte documente solicitate de la minister. Oricum, având în vedere faza avansată în care ne aflăm cu întocmirea dosarului, considerăm că avem dreptul să fim optimişti că vom reuşi să-l depunem în termenul limită anunţat, respectiv de 60 de zile de la publicarea anunţului Ministerului Dezvoltării”, ne-a declarat în exclusivitate şeful administraţiei municipale.

Luând în calcul termenul restrictiv de depunere a dosarelor, este de aşteptat o colaborare cât se poate de bună cu legislativul municipal, care trebuie să aprobe hotărârile de consiliu pentru cadastrarea şi dezmembrarea terenului unde se va construi noua creşă din Curtea de Argeş. Nu de alta, dar necesitatea este cât se poate de reală şi e greu de crezut că se va găsi cineva destul de original încât să-şi uite obligaţiile faţă de cetăţenii ce i-au încredinţat mandatul şi să se opună aşa, de dragul artei, ca să justifice – chipurile! – dreptul democratic la opinie, când de fapt ar urmări să-şi arate muşchii, având interese cel puţin dubioase!…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.