Alături de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, am vrut ca reprezentanții ambasadelor să vadă cu ochii lor care sunt condițiile în penitenciarele din România. De aceea, am vizitat Penitenciarul Rahova, alături de ambasadorii din 17 state.

Tot astăzi, Rahova a inaugurat o secție nouă cu regim deschis – cu 196 locuri noi -, cabinete medicale, precum și alte structuri modernizate. E un efort comun al staff-ului închisorii, precum și al deținuților.

Mă bucur să știu că aici va funcționa un centru de tratament cu substitut de metadonă pentru deținuții foști consumatori de droguri. Există, de asemenea, și o comunitatea dedicată exclusiv lor.

Azi, în sistemul penitenciar din România sunt 23.555 deținuţi. Dintre ei, 6.000 de deținuți muncesc, 2.500 urmează cursuri școlare. În 2012, rata de recidivă era 45,78%, însă în martie 2023 a scăzut la 36,75%. Cea mai redusă din ultimii 12 ani!

Felicitări directorului general, Penitenciarul București-Rahova, Bogdan Burcu, precum și directorului adjunct al ANP, Ioana Morar, pentru organizarea acestui eveniment!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.