„Deși bilanțul este fără dubii unul pozitiv, mai ales în ceea ce privește atragerea fondurilor și obținerea unor sume importante pentru dezvoltarea localității, anul 2023 a fost un an greu. Așa cum spuneam, extrem de multe posibilități de finanțare, însă dificultățile în ceea ce privește demersurile întreprinse de la solicitarea finanțării și până la implementarea proiectelor au fost numeroase”, a declarat primarul Anca Baciu.

Cu două investiții de mare anvergură, Programul „Anghel Saligny” în plină derulare și prin multe proiecte la care contractul de finanțare este semnat, prin PNRR și alte granturi, administrația din Corbi este fără îndoială una care a reușit, în ciuda dificultăților amintite, să facă pași importanți înspre modernizare.

”Avem pe Anghel Saligny introducerea rețelei de gaze în localitate și extinderea canalizării cu realizarea de branșamente, la care am emis ordinul de începere și se lucrează la proiectare. Prin PNRR am accesat fonduri prin Componenta C15 – dotarea școlilor, dar și C10 – digitalizarea aparatului administrativ, unde am făcut achiziția pentru aplicațiile de digitalizare și am finalizat licitația pentru echipamentele care ne vor facilita procesul de digitalizare: computere, scannere, sistem video pentru teleconferințe, tablete pentru consilieri etc. Urmează achiziția pentru sistemele de supraveghere video ce vor fi montate în comună. Am obținut fonduri și pentru două stații de încărcare electrică. Prin PNRAS am câștigat un proiect pentru prevenirea abandonului școlar, care va fi implementat începând de anul viitor”, a detaliat primărița din Corbi.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.