Reorganizarea Primăriei Municipiului Pitești nu va fi o treabă simplă. Ca de obicei, sistemul se va opune. Va exista rezistență din interior. De aceea trebuie să ne asigurăm că fiecare vot va fi folosit să reușim să strângem o majoritate care să ne permită să reorganizăm un mamut bugetofag înțepenit în timp.

Primul lucru de care ne vom lovi va fi lipsa banilor, pentru că reorganizarea presupune resurse. Dar aceasta este o falsă piedică.

Putem realiza organizarea prin investiții din fondurile de coeziune ale UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondul de coeziune, Fondul Social European Plus (FSE+), Fondul pentru o Tranziție Justă (FTJ).

Accesarea de fonduri ne va permite să:

– Realizăm un audit al cheltuielilor și proceselor de lucru din aparatul administrativ piteștean. Acest aparat mărit artificial a fost gândit pentru a genera locuri de muncă frumos plătite din buzunarele noastre. Ele nu aduc niciun alt beneficiu exceptând plasarea sinecurilor. Acest aparat care nu are nicio evaluare a competenței la baza angajărilor sau menținerilor în funcție. Un audit ne va arăta unde trebuie să reorganizăm și unde trebuie să tăiem funcții care au devenit un apendice inutil.
– Reorganizăm organigrama Primăriei și instituțiilor din subordine. Această etapă este dureroasă, dar este necesară. E ca o vizită la dentist pe care administrația a amânat-o 30 de ani, iar acum trebuie să fim pregătiți să facem mai multe extracții și să igienizăm. Primul pas este evaluarea personalului. Criteriile de guvernanță corporativă vor sta la baza sistemului de evaluare care va fi realizată anual pentru a asigura o bună calitate a sistemului administrativ local. E limpede că la cum suntem acum, nu vom avea cum să facem față problemelor ce ne așteaptă.
– Implementăm sisteme de management al resursei umane și de evaluare a resursei umane. Cine va îndeplini criteriile, va avea un loc de muncă stabil, remunerat corect; cine nu, va putea să facă în sfârșit cunoștiință cu piața muncii, nu cu bursa relațiilor de partid!

#Piteștiulmerită #UnPiteștiîncaremerităsătrăiești #ÎmpreunăschimbămPiteștiul

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.