„Acest lucru s-a văzut atât în faţa virozelor, cum a fost coronavirusul, în pandemie, şi în faţa cancerului, şi în faţa unor alte boli cronice, inclusiv cardiovasculare. De aceea, am spus-o şi eu cu fiecare ocazie, trebuie să ne îndeplinim misiunile cotidiene, obligaţiile de serviciu, dar, bineînţeles, şi cu un pic de stres pozitiv, un stres care să ne ajute să le ducem la bun sfârşit. Atenţie, nu trebuie să fie un stres excesiv, care să creeze dereglări ale organismului!

Din păcate, vine o zi în viaţa fiecăruia în care ne trezim cu hipertensiune. Trăieşti, trăieşti, şi la un moment dat îţi dai seama că te trezeşti cu hipertensiune! Trebuie să te duci la cardiolog şi să-ţi dea un tratament. Ăsta nu ar fi, totuşi, cel mai rău lucru… Te poţi trezi, tot aşa, brusc, cu un cancer, cu diverse localizări. Bolile acestea neoplazice au ajuns foarte răspândite. Nu depăşesc bolile vasculare, dar oricum sunt pe locul doi. Din acest punct de vedere trebuie să fim foarte atenţi. Plecăm de la stilul de viaţă. Un om care are grijă de stilul de viaţă, să doarmă 8 ore, să bea 2 litri de apă zilnic, să se mişte, să mânânce inteligent, plus un moral bun, este greu de ucis – ca să spun aşa – inclusiv de cancer!”, a spus conf. univ. dr. Adrian Tase.

Rubricile și știrile de sănătate sunt susținute de CATENA – Farmacia Inimii.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.