➡️ Fosta închisoare pentru deținuții politici de la Pitești și Mănăstirea Argeșului de la Curtea de Argeș au fost incluse recent de Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, pe lista indicativă de țară pentru Patrimoniul Mondial în dosarele „Fostele închisori comuniste din România”, respectiv „Ctitoriile domnești Țara Românească și Moldova”!

Anul trecut am vizitat Memorialul Pitesti împreună cu ministra Culturii, Raluca Turcan! O carte de istorie mereu deschisă pentru tinerii din toată lumea care evocă ororile regimului comunist! Tot anul trecut, ansamblul fostului Penitenciar Pitești a fost inclus în Lista Monumentelor Istorice și i s-a conferit regimul de monument istoric de grupa A.

Mănăstirea Argeșului, de la Curtea de Argeș, are o valoare istorică și arhitecturală inestimabilă. Iar pentru mine, Curtea de Argeș rămâne cel mai frumos oraș din lume, este orașul unde am crescut, unde revin cu cel mai mare drag ori de câte ori am ocazia! 🙌

➡️ Dacă județul Argeș va avea două obiective istorice de atât de mare importanță pe lista UNESCO, viața culturală va primi un mare impuls! Mulțumesc tuturor specialiștilor implicați în aceste proiecte! 🤝

📎 Detalii despre cele două dosare pot fi regăsite în următoarele link-uri:

📌 Ctitorii domnești din Țara Românească și Moldova: https://whc.unesco.org/en/tentativelists/6763/.

📌 Foste închisori comuniste din România: https://whc.unesco.org/en/tentativelists/6760/.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.