Având în vedere temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă care au generat utilizarea apei potabile în mod excesiv şi necorespunzător, precum şi nenumăratele sesizări primite de la abonaţii care locuiesc în zonele înalte ale municipiului, unde dimineaţa şi seara nu ajunge apa, deşi instalaţiile societăţii funcţionează la capacitate maximă, SC AQUATERM AG’ 98 SA va lua următoarele măsuri astfel încât toţi utilizatorii sistemului de alimentare cu apă să beneficieze de acest serviciu, strict pentru necesităţile igienico-sanitare:

– Debranşarea de îndată de la reţeaua publică de apă potabilă a utilizatorilor care înregistrează debite mai mari de 45 de zile de la emiterea facturilor. Rebranşarea se va face pe cheltuiala utilizatorului.
– Debranşarea de îndată de la reţeaua publică de apă potabilă, pentru o perioadă de 5 zile, a utilizatorilor depistaţi că folosesc apa potabilă pentru alte scopuri decât cele igienico-sanitare, respectiv pentru udatul grădinilor, a spaţiilor verzi, spălatul maşinilor, umplerea piscinelor sau a bazinelor de stocare etc. Rebranşarea se va face pe cheltuiala utilizatorului.
– Debranşarea de îndată de la reţeaua publică de apă potabilă a utilizatorilor care folosesc în instalaţia interioară sau prin branşament echipamente cu pompe cu aspiraţie din reţeaua publică. Rebranşarea se va face pe cheltuiala utilizatorului doar după eliminarea din instalaţie a echipamentelor respective.
– Restricţionarea consumului de apă la agenţii economici care utilizează apă potabilă în cantităţi mari în procesul de producţie sau în alte scopuri decât cele igienico-sanitare şi care în mod normal ar trebui să utilizeze apă industrială din surse proprii.

În situaţia în care consumul de apă nu va reveni la normal, societatea va lua măsura debranşării, de la limita de proprietate între UAT-uri, a sistemelor de alimentare cu apă din comunele învecinate, astfel încât să nu fie afectat municipiul Curtea de Argeş, unde funcţionează Spitalul Municipal, Serviciul de Ambulanţă şi SMURD, ISU – Detaşamentul de Pompieri, Unitatea Militară şi alte obiective care deservesc, pe lângă municipiu, şi toată zona limitrofă.

Director general, Claudia Mihăilescu