Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea prevenţia este cheia sănătății. Boala se poate depista uşor cu ajutorul testului Babeş-Papanicolu, o procedură simplă şi nedureroasă.

Medicii recomandă ca testul să fie efectuat anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient.

Pacientele care doresc să își verifice sănătatea trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind realizată în cadrul Cabinetului de Ginecologie din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Pitești (fosta Policlinică), în baza Cărții de Identitate, a cardului de sănătate și a unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon 0248/286.099, interior 247 (Cabinet O.G.), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00.

Purtător de cuvânt, Cazacu Cristina

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.